2009-10-13 15:49:38• hírek • Parajdi Andrea

Napirenden egy előterjesztés

Alig tartunk október közepén, de már három rendkívüli ülésre hívta össze Ilyés Gyula polgármester a városi tanács tagjait. Kedden október 13-án, egy napirendi pontról született döntés arról, amely lehetővé teszi a Nyíregyházával közösen készített uniós pályázat időbeni leadását.

Volt mit bepótolniuk a városi tanácsosoknak, miután a szeptember 24-i tanácsülésen előterjesztett napirendi pontok egy része megfelelő számú szavazatok hiányában elhalasztásra került. Ilyés Gyula polgármester nem bízta a véletlenre a fontosabb kérdések újratárgyalását ezért október elsejére rendkívüli ülést hívott össze. A tanácsülést akkor nem tudták megtartani, mivel alig 11 tanácsos jelent meg a terembe, holott 12 tanácsosra kötelezően szükség lett volna a döntéshozatalhoz. Így október 5-én, október 8-án, és október 13-án is rendkívül villámgyűlést hirdettek, hogy az elmaradt határozat-tervezeteket átvigyék.

Október 13-án, kedden eredetileg három napirendi pontról hoztak volna döntést, azonban két összekapcsolódó előterjesztést - amelyek a hivatal számára uniós támogatással számítógépes felszerelések vásárlását célozzák meg - visszavont a polgármester, mivel teljes egészében nem készültek el a megvalósítási tanulmányok.

Így végül egyetlen egy leadás előtt álló pályázathoz kellett a tanácsosok jóváhagyása. A Nyíregyházával közösen készülő projekttel a két város négy közös találkozóra próbál uniós finanszírozást szerezni. Koncz Andrea, a polgármesteri hivatal pályázatokért felelős irodájának vezetője a tanácsülésen elmondta: az eszmecseréket más és más témakörökben kívánják megszervezni. Foglalkoznak majd szociális és kulturális témákkal, illetve sor kerül Szatmárnémetiben egy olyan szemináriumra is, ahol a megújuló energiák lehetséges hasznosítási módjai lesznek terítéken. A jövő év elejére tervezett tapasztalatcserén olyan magyarországi specialisták vesznek részt, akik helyi érdekelt vállalkozóknak mutatják be a hőenergia-felhasználás legújabb módszereit. Mindezek mellett a két város líceumai között környezetvédelmi vetélkedőt is hirdetnek, valamint fogyatékos gyerekek számára sportversenyt is szerveznek.

A 62 ezer eurós pályázatot október 19-én, hétfőn adják le. A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal 1300 euróval támogatja a testvérvárosok pályázatát.


Októberben immár harmadik rendkívüli ülését tartotta a városi tanács.
Októberben immár harmadik rendkívüli ülését tartotta a városi tanács


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: